Hvis du aldrig før har tænkt over, om du i din undervisning har sat mål for de 21. århundredes kompetencer, så er det vigtigt, at du starter med at sætte dig ind i hvad de forskellige kompetencer indeholder.

Vi kan som lærere sagtens have arbejdet med at eleverne udvikler disse kompetencer uden at være bevidst om det. I vil helt sikkert også opdage, at I har gjort det mange gange, når først I finder ud af hvad nøglerne indeholder. Pointen er, at når man arbejder målrettet med disse kompetencer, så evaluerer man også på dem, og på den måde har man nemmere ved at udvikle dem kvalificeret på sigt.

 

Herunder finder du du 6 små videoer der hver især uddyber kompetencerne.

En god måde at starte på er at snakke med sit team om, hvordan man syntes kompetencerne giver mening. Det er vigtigt, at man sammen får skabt nogle forståelser. Dette gør man bedst ved at komme med konkrete eksempler på læringsaktiviter, som man kan diskutere ud fra. På den måde kan man finde frem til på hvilket niveau en kompetence er, og måske også komme med forslag til hvordan man med få greb eller omstrukturering, kan arbejde sig dybere ned i niveauerne.